Udvalget om folkekirken og registreret partnerskab har afleveret sin rapport til kirkeministeren, som nu sender rapporten i høring.
Høringsfristen udløber den 17. december 2010.
Kirkeminister Birthe Rønn Hornbech siger:
"Udvalget har udført et stort arbejde med at beskrive de forskellige holdninger i folkekirken til, om der skal gives mulighed for kirkelig velsignelse af partnerskab, og om der skal gives mulighed for, at registreret partnerskab kan indgås ved en kirkelig handling.
Den høring over udvalgets rapport, som nu går i gang, betyder, at der kan føres en bred folkekirkelig og politisk debat om, hvordan folkekirken skal forholde sig til de spørgsmål, som er behandlet i rapporten."
Udvalget om folkekirken og registreret partnerskab blev nedsat den 23. april 2010
Udvalgets opgave var at tage stilling til tre spørgsmål, der i kort form lyder:
- Skal ægteskab fortsat kunne indgås i folkekirken, eller skal alle samliv indgås for den borgerlige øvrighed, hvorefter der er mulighed for en kirkelig velsignelse?
- Under hvilke former skal registreret partnerskab kunne indgås ved en kirkelig handling, og hvilket ritual skal i givet fald anvendes?
- Hvordan sikrer man, at præster af samvittighedsgrunde har frihed til at sige nej til at medvirke ved indgåelse af registreret partnerskab i kirken?
Rapporten indeholder udvalgets overvejelser og anbefalinger vedrørende disse spørgsmål.
Udvalget har haft 12 medlemmer, som alle blev personligt udpeget. Ved sammensætningen af udvalget blev det tilstræbt, at medlemmerne tilsammen skulle repræsentere de forskellige synspunkter, der findes i folkekirken.
Hent rapporten Folkekirken og registreret partnerskab
Hent rapportens kapitel 2 Sammenfatning af udvalgets overvejelser og anbefalinger
Hent Høringsbrev
Enhver kan indsende høringssvar, uanset om de er blandt de officielle høringsparter eller ej. Alle høringssvar vil indgå i den videre behandling, men der bliver ikke sendt kvittering for modtagelse af høringssvar.
Læs også kronik af kirkeminister Birthe Rønn Hornbech i Kristeligt Dagblad den 17. september 2010