Præster vil udvikle idéer til fremtidens folkekirke

72 yngre præster får to dage til at kaste nye tanker om folkekirken op i luften og arbejde videre med dem, de synes bedst om. Innovation Camp er et initiativ fra biskopperne, præsteforeningen og kirkeministeren.

Folkekirken skal give plads til ny luft og friske idéer. Det er tanken bag den Innovation Camp, som kirkens nyeste præster er inviteret til at deltage i fra på mandag. Her vil de diskutere deres drømme og tanker om, hvordan fremtidens folkekirke kan se ud.

 

Ligesom biskopperne og Den danske Præsteforening glæder ministeren for ligestilling og kirke sig til at lytte med.

 

"Med Innovation Camp forsøger vi flere ting: At gøre noget ekstra for, at de yngre præster føler sig hørt og får mulighed for at danne netværk. Og at se, om vi kan få andre tanker frem, end der ville være kommet på en sædvanlig konference med oplægsholdere og publikationer. Vi har aldrig haft sådan en idé-lejr inden for folkekirken før, så jeg er meget spændt på resultatet", siger Manu Sareen.

 

Arrangementet henvender sig til præster med højst ti års erfaring i embedet. Det drejer sig om cirka 560 personer i alt.

 

Som forberedelse til campen har der siden august 2013 været et debatforum på nettet, www.kirkelab.dk, hvor præsterne i målgruppen har kunnet diskutere indbyrdes.

 

Her har følgende emner været til debat: Gudstjeneste, forkyndelse, menighedsledelse, kommunikation, diakoni, sjælesorg, undervisning og folkekirkens formål.

 

Emnet 'Gudstjeneste' har kastet flest debatindlæg af sig, og emnet 'Folkekirkens formål' har også givet anledning til diskussion i offentlige medier.

 

For Præsteforeningen har det været vigtigt, at de yngre præster bliver aktive i debatten om fremtidens folkekirke.

 

"Det bliver jo blandt andet dem, som skal være med til at tegne folkekirken om 15-20 år. Derfor er vi glade for, at det har været muligt i samarbejde med ministreret og biskopperne at etablere dette utraditionellen debatforum", siger Præsteforeningens formand Per Bucholdt Andreasen.

 

På selve idélejren bliver der taget udgangspunkt i de otte emner. Konsulentfirmaet Innovation Lab sætter rammerne for idéudviklingen.

 

Innovation Camp finder sted den 27.-28. januar i Haslev på Sjælland.

Nyhedsarkiv

08/04 2025

Både folkekirken og skiftende kirkeministre har gennem flere år efterlyst for-enkling og mindre administrativt bøvl for landets…

02/04 2025

Minister for landdistrikter Morten Dahlin udpeger vinderen af Landdistriktsprisen 2025 på årets landdistriktskonference den 22. september 2025. Du kan…

13/03 2025

Danmark skal fortsat udvikle sig som et foregangsland for grøn erhvervsudvikling. Det skal blandt andet ske igennem mere grøn strøm fra nye…

10/03 2025

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, vil have flere udviklingsmuligheder i hovedstadsområdet og forstæderne. Derfor sætter han i dag…

06/03 2025

Der er i 2025 afsat 43,2 millioner kroner til landdistriktspuljen, som støtter foreninger og aktiviteter, der skaber liv og udvikling i…

26/02 2025

Børn og unges trivsel var det centrale tema under de nordiske samarbejdsministres møde i København den 26. februar. Børn og unge er en prioriteret…