Land og by, indendørs- og udendørs, akademikere, folkeskolelærere og ufaglærte – folkekirken beskæftiger ca. 12.000 medarbejdere i vidt forskellige stillinger.
I den nye kampagne ”Folkekirken som arbejdsplads” bliver det understreget, at få ansætter lige så bredt som folkekirken.
For det første fordi folkekirken er landsdækkende, for det andet fordi der er tale om både inde- og udearbejde, og for det tredje fordi der ansættes mennesker med både meget lange og meget korte CVer og uddannelser.
Kordegne, kirketjenere, gravere- og gravermedhjælpere, kirke- og kulturmedarbejdere og kirkemusikere er blot nogle af stillingskategorierne, og foruden bredden i kategorier og indhold er de forskellige ansættelser også præget af en stor variation i arbejdstid.
Mange ansættelser i folkekirken er stillinger på f.eks. halv- eller kvarttid.
Kirkeminister Mette Bock er glad for det øgede fokus på, at folkekirken kan være en relevant arbejdsplads for f.eks. mennesker med forskellig baggrund og i alle aldersgrupper.
- I den offentlige debat hører vi ofte om problemer med at få arbejde, når man midtvejs i arbejdslivet ønsker at skifte spor men har problemer med at finde det helt rette. Folkekirken er til stede over hele landet og vil ofte have brug for mennesker, der ikke er bange for at prøve noget helt nyt, siger Mette Bock.
Til brug for kampagnen er der produceret portrætfilm med hhv. en gravermedhjælper og en kordegn.
Filmene kan ses her.
Der er desuden produceret skabeloner til stillingsopslag med vejledende tekster, som menighedsrådene kan bruge både digitalt og som plakater, når de har behov for at slå ledige stillinger op.