"Jeg må aldeles afvise, at jeg skulle have taget stilling til klokkeringning for "Guds skaberværk", sådan som Kristeligt Dagblad anfører i en artikel i dag, den 11. november. Jeg kunne end ikke drømme om at bruge den slags formuleringer."
Det fastslår kirkeminister Birthe Rønn Hornbech.
"Jeg har heller ikke, som anført af Kristeligt Dagblad, i et svar til folketingsmedlem Søren Krarup taget stilling til, om ringning med kirkeklokkerne i forbindelse med klimatopmødet er en kirkelig eller verdslig ringning," fortsætter kirkeministeren.
"Jeg blev af Søren Krarup spurgt, om jeg havde givet tilladelse til verdslig ringning den 13. december. Anledningen til spørgsmålet var, at udtalelser til medier fra to biskopper kunne forstås, som om jeg havde givet tilladelse til det.
Jeg svarede den 8. oktober Søren Krarup, at jeg ikke havde givet tilladelse til verdslig ringning. Jeg havde end ikke fået en ansøgning om tilladelse til det. Det har jeg fortsat ikke.
Jeg oplyste i svaret, at der tidligere har været regler om klokkeringning i tilfælde af mobilisering eller til at varsle om radioaktivt nedfald. Disse regler er ophævet.
Ringning med kirkeklokker er derfor som hovedregel afgrænset til kirkelige formål, det vil sige det liturgiske område. Det betyder, at der kan ringes i forbindelse med gudstjenester og kirkelige handlinger. Det gælder ved de ordinære gudstjenester, men det gælder også ved økumeniske gudstjenester eller andre former for gudstjenester ved særlige lejligheder," slutter kirkeminister Birthe Rønn Hornbech.
Se kirkeministerens svar på spørgsmål fra Folketinget om klokkeringning