Den folkekirkelige Udviklingsfond støtter 18 projekter med i alt 2,0 mio. kr.

Den folkekirkelige Udviklingsfond har for 2012 bevilget i alt 2,0 mio. kr. i støtte til 18 projekter til fremme af folkekirkens arv og virke. Udviklingsfonden har modtaget 76 ansøgninger om støtte i 2012.

 

De 18 projekter præsenterer meget forskellige initiativer. De forventes at kunne virke til gavn for mange på det folkekirkelige område.

 

Bevillingen af støtte er sket efter indstilling fra budgetfølgegruppen vedrørende fællesfonden. Indstillingen er sket i samarbejde med Den danske Præsteforening.

 

Den folkekirkelige Udviklingsfond støtter projekter og initiativer til udvikling af folkekirkens arv og virke. Fonden blev oprettet i 2007.

 

Blandt de projekter, som får støtte er:

  • en diakonal håndbog for menighedsråd. Projektet, som Samvirkende Menighedsplejer står bag, sætter fokus på sognediakonien og præsenterer konkrete værktøjer til at værne om og styrke den lokale diakoni. Projektet stilles til rådighed for alle menighedsråd, både i trykt form og på internettet.  
  • en undervisnings-dvd om Søren Kierkegaards tanker til brug i konfirmandsammenhænge. Stoffet formidles af Johannes Møllehave, hvor målet er at gøre det sværttilgængelige stof forståeligt for en yngre modtagergruppe. Projektet kan desuden ses som led i fejringen af Kierkegaard-året 2013.
  • publikationen Migrantmenigheder og folkekirken - det gode samarbejd. Den udarbejdes af Tværkulturelt Center. På baggrund af en undersøgelse af personer, der er i daglig kontakt med emnet, er det målet at formidle praktisk anvendeligt materiale og værktøjer til gavn for samarbejdet mellem folkekirke– og migrantmenigheder.
  • Teologiens døgn: 24 timer med teologiske, kirkelige kultuelle og folkelige arrangementer. I et døgn vil Århus Stift, i samarbejde med biskopperne i Jylland og andre kirkelige institutioner, sætte fokus på livets store spørgsmål. Programmet er alsidigt og byder på aktiviteter, der varierer i form, indhold og målgruppe.

 

Ansøgningerne er bedømt på baggrund af kriterier, som blev fremhævet ved oprettelsen af Den folkekirkelige Udviklingsfond. Disse er:

  • at projektet/initiativet er nyskabende og sandsynliggør en klar nyttevirkning for folkekirken.
  • at projektet/initiativet har bred geografisk dækning, dvs. indebærer et samarbejde mellem stifter – der gives således forrang til initiativer, der geografisk set har bred deltagelse.
  • at projektet gennem sit eksempel og formidlingen heraf kan omsættes til andre dele af folkekirken samt danne inspiration for nye tiltag.
  • at frivilligt arbejde indgår som en del af projektet.

 

Generelt bevilger Den folkekirkelige Udviklingsfond ikke støtte til udgivelser af bøger, cd’er mv., medmindre de vurderes at være af særlig nyskabende og inspiratorisk karakter.

 

Hvor der tidligere har været formuleret et særligt indsatsområde for den årlige tildeling af støtte, har uddelingen i 2012 ikke haft et særligt indsatsområde.  Det har dog fortsat været et ønske at fordele midlerne geografisk bredt i landet samt at fordele midlerne mellem forskelligartede projekter.

 

Den folkekirkelige Udviklingsfond har siden etableringen i 2007 tildelt støtte til 82 projekter. En række af disse projekter er blevet udviklet og gennemført til gavn og glæde for de implicerede parter.

 

For at udbrede projekternes inspirationspotentiale til glæde for hele folkekirken bliver beskrivelser af de gennemførte projekter nu offentliggjort på hér. I projektbeskrivelserne kan man hente inspiration og ideer til lokale projekter, og der henvises til enten hjemmesider eller kontaktpersoner, hvor man kan lære mere om hvert projekt.

 

Information om ansøgningsfristen 2013 samt ansøgningsskema vil senere på året blive offentliggjort på hjemmesiden.


Nyhedsarkiv

01/11 2024

Kirkeministeren har godkendt Fællesfondens budget for 2025.

28/10 2024

Ministeren for nordisk samarbejde Morten Dahlin deltager den 28. – 30. oktober 2024 i Nordisk Råds 76. session i Reykjavik. Nordisk Råds session er…

21/10 2024

Regeringens nye turismestrategi indeholder en række initiativer, der skal styrke turismen herhjemme og samtidig sikre, at flere turister vælger at…

18/10 2024

Invitation til præsentation af regeringens nye turismestrategi mandag d. 21. oktober 2024 kl. 13.45 på Naturcenter Tønnisgård på Rømø.

11/10 2024

Landets menighedsrådsmedlemmer har i en spørgeskemaundersøgelse givet svar på, hvordan deres arbejde kan blive lettere, så administrativt bøvl og…

10/10 2024

Der skal luges ud i de bureaukratiske benspænd og besværlige regler, som i dag hæmmer udviklingen i vores landdistrikter. Det er regeringen sammen med…