671 høringssvar på debatoplæg om folkekirkens styre i fremtiden

Det er et meget fornemt udtryk for menighedsrådenes og andres engagement i folkekirkens forhold, siger ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen

671 høringssvar er der blevet sendt til ministeriet som reaktion på det debatoplæg om folkekirkens fremtidige styre, der blev offentliggjort den 2. maj 2013. De kommer fra menighedsråd, biskopper, præster, provster, organisationer, provstiudvalg, valgmenigheder, stiftsråd og privatpersoner, som alle har en mening om, hvordan folkekirken bør styres i fremtiden.

 

Ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen er glad for den overvældende interesse:

"De mange høringssvar er et fornemt udtryk for det engagement, som både menighedsrådenes medlemmer og mange andre har i folkekirken. Der er stor interesse for at være med til at sikre gode og tidssvarende rammer for folkekirkens arbejde."

 

472 af svarene er kommet fra menighedsråd. Svarene repræsenterer tilsammen 526 menighedsråd, da nogle af dem har sendt fælles svar. Der er i alt 1750 menighedsråd i folkekirken, så næsten hvert tredje har bidraget med svar.

 

Engagementet er også blevet understreget af, at der i alt mødte ca. 2.200 mennesker til de orienterings- og debatmøder, som udvalget om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur indbød til rundt om i landet i løbet af forsommeren og sensommeren.

 

Ministeren peger på, at de mange bidrag til debatten giver udvalget et godt grundlag for det videre arbejde.

"De meget forskellige tilkendegivelser i høringssvarene er værdifulde input til udvalgets overvejelser om, hvilke endelige forslag det vil komme med", siger Manu Sareen.

 

Udvalget kommer med sin betænkning i foråret 2014.

 

Der er udarbejdet et høringsnotat, som giver oversigt over de mange høringssvar og deres tilkendegivelser i forhold til de pejlemærker og de forskellige styringsmodeller, som udvalget præsenterede i sit debatoplæg.

 

Høringsnotatet og samtlige høringssvar kan ses ved hjælp af dette link.

Nyhedsarkiv

08/04 2025

Både folkekirken og skiftende kirkeministre har gennem flere år efterlyst for-enkling og mindre administrativt bøvl for landets…

02/04 2025

Minister for landdistrikter Morten Dahlin udpeger vinderen af Landdistriktsprisen 2025 på årets landdistriktskonference den 22. september 2025. Du kan…

13/03 2025

Danmark skal fortsat udvikle sig som et foregangsland for grøn erhvervsudvikling. Det skal blandt andet ske igennem mere grøn strøm fra nye…

10/03 2025

Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin, vil have flere udviklingsmuligheder i hovedstadsområdet og forstæderne. Derfor sætter han i dag…

06/03 2025

Der er i 2025 afsat 43,2 millioner kroner til landdistriktspuljen, som støtter foreninger og aktiviteter, der skaber liv og udvikling i…

26/02 2025

Børn og unges trivsel var det centrale tema under de nordiske samarbejdsministres møde i København den 26. februar. Børn og unge er en prioriteret…